Om oss

Vi som står bakom sidan hoppas att du som kommer hit får en bra upplevelse. Vi önskar inte bara besök från inbitna Apple-fans, utan hoppas på att kunna få upp ögonen för Apples produkter även för oinvigda. Samtidigt finns vi till största del till för er – Applefansen. Vi tar upp allt som har med Apple att göra, med ett större fokus mot deras främsta produkter.

Vår historia

Vi som är grundare av sidan har varit Applefans en längre tid. Båda av oss fick upp ögonen för företaget redan när den första iPod släpptes. Sedan dess har vi sett hur Apple har växt från en något marginaliserad spelare på marknaden – till en riktig gigant. Det är idag knappast någon som inte är bekant med Apples produkter på ett eller annat sätt. De få som fortfarande inte har någon inblick i vad Apple gör, hoppas vi får en riktigt lärorik stund här på sidan.

 

Sedan iPod släpptes blev vi frälsta från första stund, och har därefter hängt med i utvecklingen i den mån det varit möjligt. Att hela tiden köpa den nya iPhone, iPad, Mac, Apple TV och Apple Watch är knappast ekonomiskt sunt. På senare tid har vi dock lagt allt mer tid – och även resurser – på den här sidan. Målet är att tillhandahålla så god information som möjligt om det mesta som Apple gör.

Produkter vi talar om

Vilka produkter det är som Apple främst förknippas med behöver vi knappast tala om för er som är insatta. För den oinvigde ger vi gärna dock ett antal exempel på vad det är vi syftar på:

 

  • iPhone är nog bekant för i princip alla i dagsläget. Apples mobiltelefon har gjort succé sedan den kom ut på marknaden i slutet av 00-talet. Idag finns det över 700 miljoner iPhones över hela världen, enligt uppskattningar.
  • Strax efter att smartphonen gjorde entré gjorde även surfplattorna det. Apples iPad gjorde tidigt succé, bland annat tack vare sin användarvänlighet. Idag finns miljoner i bruk över hela världen.
  • Vi gillar Mac eftersom den, som så många andra produkter av Apple, är väldigt intuitiv att använda sig av. Detta utan att begränsa funktionalitet och prestanda.

Apple – Mer än ett företag

För oss som driver den här sidan – och för många andra – har Apple blivit mer än bara ett företag. Med ett så tydligt koncept och en så stor kundkrets har deras produkter blivit ett betydande inslag i varje människas liv. Det här är dessutom i en tid då vi bara tittar mer och mer på telefoner och surfplattor. Vi uppmanar ingen att fastna alltför mycket bakom skärmen, men vi vet också hur lätt det är att göra just det.

 

Att Apple, enligt oss, är mer än bara ett företag har motiverat oss till att göra den här sidan. Det är helt enkelt ett stort intresse hos oss, och vi vill gärna dela med oss av den glädjen, såväl som kunskapen, som vår hobby skänker oss.

 

Idé och vision

Som nämnt lite högre upp i den här texten är Apples produkter ofta väldigt lätta att förstå och börja använda. Samtidigt har de otaliga funktioner som man inte märker av om man bara skrapar på ytan. En del av idén med den här sidan är att tillgängliggöra information kring de saker man i princip måste läsa sig till. Om man inte tar sig tiden att upptäcka dessa finns en risk att man inte alls får samma valuta för pengarna. Det är när man känner till funktionerna som man bäst kan använda den för att underlätta sin vardag, maximera sin underhållning eller vad det nu är man vill göra.

 

Vår idé är i grund och botten att få fler att få upp ögonen för Apple och deras produkter. Genom att till exempel skriva om produkternas funktioner tror vi att vi kan göra just det. När en inbiten androidanvändare får höra om vissa funktioner, kan det såklart hända att androidanvändaren går över till Apple. Varje användare som går över till Apple är en ny möjlig person för oss att dela vår hobby med. Samtidigt förstår vi att Apple givetvis inte passar alla, men om någon ny får upp intresset och till exempel diskuterar produkterna här på sidan med oss, har vi nått ett mål.

 

Gillar du att skriva?

Om du är ett Applefan som tycker om att skriva får du gärna hör av dig till oss. Vi är alltid öppna för en ny i gänget som kan hjälpa till att fylla sidan med bra artiklar. Vi ser gärna att du har stor erfarenhet av deras produkter, men om du som ny Apple-användare känner dig manad får du gärna höra av dig ändå.

 

Vi letar också alltid efter bra fotografier. Från macotek, föredrag och vid nysläpp publicerar vi gärna intressanta bilder. Ingen ersättning utgår tyvärr för bilderna, men vi visar självklart vem det är som har tagit fotot.

 

Var med på ett evenemang

Vi drar ibland ihop träffar, där alla som gillar Apple är välkomna. Vi har ingen regelbunden dag eller tid då vi träffas, utan kvällarna sker några gånger om året och planeras några veckor innan. Vi träffas alltid när det är Applevaka, det vill säga när något nytt och spännande släpps från företaget. Kvällarna blir då långa, när vi följer det senaste inom rapporteringen.

 

Kom med förslag

Är det någon produkt du saknar här på hemsidan? Ta gärna kontakt med oss och skicka in ett förslag på artikel. Vi tycker mycket om tester, så om det finns någon produkt du är extra nyfiken på får du gärna höra av dig. Självklart väljer vi ut material som vi själva tycker är intressant, men vi vill också tillgodose våra läsares intressen så gott det går. Vi garanterar givetvis inte att just ditt förslag kommer att testas och publiceras, men vi är tacksamma för allt som kommer in.

 

Om du har feedback, frågor eller önskemål uppmanar vi också dig att ta kontakt. Märk dock väl att vi inte kan agera personlig support gällande Apples produkter.