Lånekoll – god design och funktionalitet

För den som har flera krediter kan det vara lätt att tappa kollen på hur mycket man betalar, till vem och vilken dag i månaden det ska ske. För att lösa det här problemet finns Lånekoll, som ger dig en tydlig översikt över de krediter du har. Appen är gratis och kan laddas ner till såväl iPhones som Android-telefoner. Det är dock inte bara en överskådlig bild som ges – appen kan även hjälpa dig att förhandla, om förbättringspotential finns.

Användarvänlig layout

I iPhone är designen mycket användarvänlig. Det märks att tid och eftertanke har lagts ner på att det ska vara enkelt att använda sig av Lånekollen. Temat, i ljust grönt och med vit text, är behagligt och knapparna är placerade på intuitiva platser.

 

En fördel är att intressant statistik, så som snittränta till exempel, är presenterat på ett mycket tydligt och lättförståeligt vis. Eftersom appens syfte till största del är att enkelt kunna få en överblick över sina krediter, är designen en viktig komponent i det hela.

Passar den med många krediter

Appen må vara något överflödig för den som endast har ett lån. Man kan då enkelt hålla koll på det genom sin internetbank eller hos den kreditgivare som utfärdat lånet. När man har flera lån som tickar på, och kanske känner att man börjar hamna i en ond spiral, kan tydligheten som Lånekollen vara mycket hjälpsam. Att man snabbt ser hur mycket som finns kvar att betala på lånet, och när det ska betalas, ger helt enkelt en värdefull tydlighet.

 

Dessutom kan funktionen att få hjälp med att förhandla om räntan, vara ovärderlig för den som har flera krediter. Du ser på en gång om något av dina lån har förbättringspotential vad gäller räntan. Om förbättringspotential finns, kan du snabbt ansöka om lägre ränta genom appen.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>