Tips för dig som har en Apple TV

Något som gör att många uppskattar Apples produkter är att de är intuitiva. De är enkla att förstå sig på med en gång och är dessutom ofta stilrent och snyggt designade. Apple TV är inget undantag. Det är väldigt simpelt att komma igång med den och att bli van när man väl börjat använda den. Trots sin enkelhet finns det många funktioner som många inte känner till. Här tar vi upp några av dem.

 

Byt namn på Apple TV:n

Har du fler än en Apple TV i hemmet kan det snabbt bli förvirrande. Du som ska kolla i sovrummet kanske råkar sätta på ett program i vardagsrummet, där någon annan sitter och tittar. Ett enkelt sätt att undvika är att döpa de olika enheterna, förslagsvis då efter rummet de finns i.

 

Det här gör du genom att gå till Inställningar > Allmänt > Om och sedan Namn. Nu finns det redan färdiga förslag på namn, så som Vardagsrum och Sovrum ungefär, men det går bra att skriva in det namn man önskar själv. Har du flera enheter i hemmet är det nästan ett måste att döpa dem för att undvika förvirring.

Starta om med hjälp av fjärrkontrollen

När en app har fryst eller när din Apple TV verkar ha lite problem i allmänhet, kan en klassisk omstart ofta hjälpa dig. Det må låta som det enklaste knepet i boken – och det är det också. Trots sin enkelhet är det något som ofta fungerar bra för att avhjälpa diverse problem.

 

Så hur gör man då? Du har egentligen två alternativ. Du kan antingen navigera genom inställningarna och trycka på rätt knappar för att starta om den. Ett enklare sätt är dock att bara starta om den med hjälp av fjärrkontrollen. Håll bara in Home- och Menuknapparna tills en lampa på din Apple TV börjar blinka frekvent. När du släpper knapparna tvingar du enheten till omstart.

 

Organisera apparna

Det här fungerar precis som på en iPhone eller iPad. Om du har många appar installerade på din Apple TV kan det lätt bli rörigt. Ett enkelt sätt att göra det hela lite mer organiserat är att lägga apparna i mappar. Tryck och håll in en ikon. Dra den sedan över en annan app för att skapa en mapp. Om du vill lägga till en app till en redan existerande mapp, är det bara att dra den dit.

 

Ett annat sätt att lägga sakerna i mappar är att trycka (och hålla in) en app, för att sedan trycka på Play/Pause-knappen. Därifrån kan du välja att, med bara ett knapptryck, släppa appen i en mapp du redan har.

 

Sätt din egen skärmsläckare

De flesta är nog ganska nöjda med de skärmsläckare som redan finns i Apple TV. De är av hög kvalitet och har ofta vackra motiv. Med det sagt passar det inte alla, eller så vill man bara ha något mer personligt. Gå till inställningarna för att ändra skärmsläckaren. Gå till Allmänt > Skärmsläckare och svep sedan vidare på lämpligt vis.

 

 

 

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>