Styr din Apple TV med en Apple-enhet

Genom att installera Remote-appen på din Apple-enhet kan du enkelt och smidigt kontrollera det som händer på skärmen. Om du har laddat ner iOS 11 kan du till och med styra den från kontrollcentret (läget som dyker upp när du sveper uppåt från skärmens botten). Kort sagt finns det flera fördelar med att kunna styra tv-tittandet på ett enklare sätt. Det blir helt enkelt en roligare upplevelse. Så hur fixar man detta?

 

Ställ in fjärrkontrollen i kontrollcentret

Först behöver du se till att din iPad eller iPhone har iOS 11, minst. Där här gör du genom att gå in på Inställningar > Allmänt > Programuppdatering. Redan när du har gått in på inställningar bör du se en röd ikon bredvid Allmänt, som indikerar att du inte har den senaste kompatibla uppdateringen av operativsystemet installerad. För att vara säker kan du dock klicka dig vidare till ”Programuppdatering” och följa instruktionerna, ifall du behöver installera något.

 

När du har iOS 11 är det enkelt att få in Remote i kontrollcentret. Gör på följande vis:

 

  1. Gå till Inställningar och tryck sedan på Kontrollcenter. Därefter trycker du på Anpassa Reglage och trycker på en rund, grön symbol med ett vitt plustecken i sig. Symbolen finns bredvid ”Apple TV Remote”.
  2. Svep sedan uppåt från skärmens botten för att få fram Kontrollcenter. Peka sedan på Apple TV Remote.
  3. Nu trycker du på ”Apple TV” i listan. Sedan är det bara att ange den lösenkod (fyra siffror) som visas på skärmen där din Apple TV är inkopplad. Tänk på att det endast fungerar att ställa in Apple TV i Kontrollcenter om du har fjärde generationens Apple TV eller Apple TV 4K.

Ställ in appen

Att ställa in Apple TV är även det en enkel process. Innan du inleder bör du dock dubbelkolla att du har den senaste kompatibla programvaran för både enheten du ska spela ifrån samt din Apple TV. När du har gjort det är det bara att börja med följande steg:

 

  1. Gå in på App Står och ladda ner appen Apple TV Remote. Det här kan göra till iPhone och iPad eller en iPod touch. Om du redan har appen bör du kontrollera att ingen ytterligare uppdatering har släppts sedan du laddade ner den. Om så är fallet – uppdatera appen.
  2. Koppla upp din iPad, iPhone eller iPod till samma wifi som Apple tv:n är ansluten till.
  3. Öppna nu appen, och tryck därefter på ”Lägg till Apple TV”. Sedan pekar du bara på din Apple TV som ska dyka upp.
  4. Har du en fjärde generationens Apple TV eller 4K väntar du nu tills en lösenkod på fyra siffror visas på TV-skärmen. Nu anger du helt enkelt koden på enheten du vill spela upp bild ifrån. Om du däremot inte ser någon kod och kan börja kontrollera Apple TV:n på en gång, är din enhet redan kopplad. Du kan nu börja använda appen.

 

Tänk på att du inte kommer åt alla funktioner från Kontrollcentret. För att komma åt allting, så som Spelas nu och Spel, behöver du gå genom appen.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>