Gör din iPad mer personlig

Har du köpt en iPad? Eller hade du redan en sedan tidigare? Oavsett vill du säkert göra den lite mer personlig, så att det känns just som din iPad. När den kommer direkt från butiken finns inte särskilt mycket som säger att det är just du som har den. Det här är, som tur är, ganska enkelt att råda bot på. Genom att använda dig av tipsen vi listar här nedan kan du enkelt få din iPad att kännas lite mer som just din iPad.

 

Ordna allting i mappar

Gillar du musik? Eller sport? Ett bra sätt att organisera allt i iPaden efter just din smak är att organisera apparna i olika mappar. Till exempel kan du ha en musikmapp, en sportmapp eller en mapp för någonting annat som du tycker är intressant.

 

Det här görs helt enkelt genom att peka på en app och hålla in fingret, tills ett kryss i appens vänstra hörn dyker upp. När det sker har du möjlighet att flytta apparna. Ta en app och håll den över en annan för att skapa en mapp. Ett tips är att direkt till exempel hålla en sportapp över en annan sportapp, för att göra mappskapandet så effektivt som möjligt.

 

Ändra bilder

Ett effektivt sätt att få iPaden mer till en iPad i din smak är att ändra bilderna för låsskärmen och bakgrundsbilden när den inte är låst. Här kan du till exempel ha bilder på din partner, din familj, din hund, din idol eller egentligen vad som helst som du tycker passar dig bäst. Det här gör snabbt att din iPad sticker ut från andra, som bara har den förinställda bilden på både låsskärm och som bakgrundsbild när plattan är öppen.

 

Det enklaste sättet att ändra dessa bilder är att gå in på ”Bilder” och sedan ta fram bilden som du vill ha som bakgrundsbild. Tryck sedan på ”Dela”-knappen högst upp på skärmen. Du kommer nu få fram en rad alternativ, till exempel att skicka bilden i ett meddelande eller genom e-post. Scrolla tills du ser alternativet ”Använd som bakgrundsbild”. När du trycker på den knappen kommer du att få välja om du vill ha bilden på låsskärmen, som bakgrundsbild när skärmen är öppen eller en kombination av de båda alternativen.

 

Anpassa ditt tangentbord

För att anpassa ditt tangentbord behöver du först gå in på Apple Store och ladda ner ett tredjepartstangentbord. Till exempel har Google släppt en app som återfinns i affären. När du har gjort det behöver du gå in i Inställningar på din iPad och aktivera tangentbordet du precis har laddat ner.

 

När du har lagt till tangentbordet och ska skriva med det, behöver du trycka på en symbol som liknar en jordglob nära det nedre vänstra hörnet. Om du trycker på det snabbt växlar du mellan de olika tangentbord som finns. Om du istället håller in jordgloben får du upp en lista med tillgängliga tangentbord som kan väljas.

 

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>