Bra att känna till för dig som ska köpa Apple Watch

Apple Watch är både en rolig och en praktisk sak. Samtidigt är den inte riktigt lika lätt att förstå sig på att använda som till exempel iPhone eller iPad. Du som ska köpa en Apple Watch kommer märka att det krävs en hel del finjusteringar innan den faktiskt blir ungefär så som du vill ha den. Men vilka justeringar är det egentligen man behöver göra?

 

Styr notisflödet

Om du är en av dem som tillåter notiser från nästan alla appar som ber dig om det, kommer upplevelsen av din Apple Watch kanske inte att bli särskilt rolig. På Iphone är det lättare att ignorera, men på klockan finns risken att det driver dig till vansinne. Se till att du tar en ordentligt titt över vilka appar det är du egentligen behöver notiser från.

 

Från Apple Watch kanske du inte vill få alla notiser som du får på Iphonen heller. Till exempel kanske du bara vill ha meddelanden, samtal samt notiser från vissa sociala medier. Se till att försöka börja finjustera detta på en gång – annars finns en risk att du känner att du inte riktigt får valuta för pengarna. Gå in på Min klocka och tryck sedan på Notiser för att styra detta.

 

Visa inte för mycket

Med en Apple Watch är det enkelt för andra att se vad som finns på skärmen i vissa lägen. Säkerligen kommer också många av dina vänner be dig att demonstrera dess funktioner. För att säkerställa att du inte delar med dig av någon privat information, kan du gå in på Min Klocka > Notiser. Här kan du aktivera det som kallas för Notisintegritetsskydd. När det här skyddet är aktiverat kommer inte innehållet, i till exempel ett mail eller ett sms, att visas förrän du faktiskt har tryckt upp notisen.

 

Tänk på batterierna

Vanligtvis håller en Apple Watch under en hel dag, förutsatt att den inte används till överdrift. Om du märker att du börjar få slut på batteri långt innan dagen är slut kan du aktivera strömsparläget. När strömsparläget är aktiverat kan du använda din Apple Watch som en klocka – men inte mycket mer än så.

 

Det finns flera appar i Apple Watch som slukar en hel del batteri. En av de värsta är träningsappen, som bland annat har till uppgift att hålla kolla på din puls när du tränar. Om du regelbundet springer med din Apple Watch är det alltså bra att vara medveten om att batteriet kan sjunka rejält efter en joggingtur.

 

Om man klarar sig utan funktionen kan man ganska enkelt inaktivera den. Ta upp din Iphone och gå först till Min klocka. Tryck sedan på Träning och därefter Strömsparläge. Du tappar då som sagt pulsmätaren, men om du inte använder den särskilt mycket kan det vara lika bra att spara på batteri istället. Tänk på att beräkningen av förbrända kalorier också blir mindre pålitlig när du stänger av den här funktionen.

 

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>