Apple TV – Behöver man egentligen Apple Care?

Apple TV är enkel att förstå och lära sig att använda. Som många av andra Apples produkter kan den dock anses vara något ömtålig. För den som vill vara extra säker går det att anda sig av Apple Care, som bland annat hjälper dig med support och ger dig särskild garanti. Det är inte nödvändigtvis särskilt dyrt med Apple Care – men behövs det verkligen? Svaret är som med mycket annat – det beror på.

 

Svåra att reparera på egen hand

Som med i princip samtliga Apples produkter är en Apple TV mycket svår att laga på egen hand, om det är något problem med hårdvaran alltså. Det är dyrt och kräver i nästan alla fall att man lämnar in den till någon som har erfarenhet av produkten, helst en aktör som är auktoriserad.

 

En annan sak är det dock med mjukvaran. Apples mjukvara är i de flesta fall mycket stabil och det uppstår sällan problem. Om det väl uppstår problem, går det ofta att söka sig till vad problemet beror på och även hitta lämpliga åtgärder som kan vidtas för att Apple TV:n ska fungera som den bör. Ett argument för att köpa Apple Care, som ger dig expertsupport per telefon, är att du just slipper hålla på med att leta fram lösningar på problem själv. Vidare kan det vara nödvändigt om man vet med sig att man inte har särskilt bra hand med teknik överlag – vare sig det är hård- eller mjukvara vi talar om.

 

Glöm inte dina redan befintliga rättigheter

Svensk konsumentlagstiftning gör en hel del för dina rättigheter. Till exempel har du alltid rätt till gratis reparationer, byten, prisavdrag eller fullständig återbetalning om varan är defekt, eller om den helt enkelt inte stämmer överens med köpeavtalet. Har du köpt en Apple TV som inte fungerar behöver du alltså inte hjälp likt Apple Care för att få en lösning problemet.

 

Det Apple Care gör är att ge dig särskilda förmåner, utöver det som redan finns i lagstiftningen. Även om dessa kan vara bra att ha, är inte rättigheterna som lagstiftningen förser dig med att förglömma.

 

Fördelar

Det finns ett par fördelar som Apple Care ger dig – fördelar som kan göra att det är bra att överväga huruvida man kan dra nytta av det eller inte. Till exempel:

 

  • Support samlad på ett ställe. Att ha all support samlad på ett ställe underlättar, nästan oavsett vilket problem det gäller. Med Apple Care får du tillgång till service och support med experter du kan vara säker på verkligen kan Apple. Ofta kan problem lösas med ett telefonsamtal hit. Du slipper alltså springa runt till olika ställen för att ditt problem åtgärdat.
  • Hårdvaran omfattas. Med skyddsplanen får du också service av din hårdvara. Planen täcker både Apple TV:n, Airport samt Siri Remote och strömkabel.
  • Supporten för mjukvara ingår. Oavsett om du är på kontoret, ute och går eller i hemmet får du snabb tillgång till experter som verkligen kan Apple. Du kan till exempel ringa när du har frågor eller behöver råd om olika appar eller program.

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>